Jadłospis
Samorządowe Przedszkole nr 87
 
 
2020-06-01 PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:    Chleb pszenno-żytni (pszenica, żyto),  masło 82%, szynka Juranda, rzodkiewka, szczypiorek, kawa Inka na mleku 2 %. Banan - 320 kcal
Obiad:   Zupa ogórkowa na wywarze mięsno jarzynowym (seler) z ryżem i zieloną pietruszką, zabielana (śmietana 12%).
Indyk w sosie własnym, ziemniaki, surówka szwedzka, kompot wieloowocowy - 450 kcal

Podwieczorek:   Kasza manna na mleku 2% (mleko i jego przetwory) z malinami, pieczywo chrupkie,  woda z cytryną i miętą -  210 kcal

 
2020-06-02 WTOREK
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), masło 82%, pasta z sera żółtego i jajek (mleko i jego przetwory, jajka), szczypiorek, pomidor, zupa mleczna (mleko i jego przetwory), herbata z miodem i cytryną.
Jabłko - 320 kcal
Obiad:   Krupnik warszawski na wywarze mięsno jarzynowym (seler) z ziemiankami i zieloną pietruszką.
Spaghetti bolognese z mięsem, marchewka do chrupania, kompot wieloowocowy -  440 kcal

Podwieczorek:   Weka (pszenica) z masłem 82 % i dżemem z owoców leśnych, herbata owocowa - 200 kcal

 
2020-06-03 ŚRODA
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), masło 82 %, twarożek (mleko i jego przetwory) z makrelą (ryba) w pomidorach, szczypiorek, kawa Inka na mleku 2 %.
Słonecznik łuskany. Kalarepa - 310 kcal
Obiad:   Krem z dyni na wywarze jarzynowym (seler ) z groszkiem ptysiowym (pszenica) i zieloną pietruszką, zabielany (śmietana 12 %).
Kotleciki drobiowe, ziemniaki, sałatka wiosenna ze świeżych warzyw, kompot wieloowocowy.
- 460 kcal  
Podwieczorek:   Bułka grahamka z masłem 82%, kiełbasą żywiecką, pomidorem i szczypiorkiem. Herbata z miodem i cytryną- 230 kcal

 
2020-06-04 CZWARTEK
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), masło 82%, parówki drobiowe, ogórek zielony do chrupania, kawa Inka na mleku 2%.
Pomarańcze - 310 kcal
Obiad:   Zacierka na rosole na wywarze mięsno jarzynowym z zieloną pietruszką ( seler).
Racuchy z jabłkami (pszenica), papryka czerwona do chrupania, kompot wieloowocowy.
- 440 kcal

Podwieczorek:   Ciasto ucierane z owocami (rabarbar, pszenica, jaja) - własnego wypieku, mleko 2% do picia -  220 kcal

 
2020-06-05 PIĄTEK
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), masło 82%, serek Almette Naturalny (mleko i jego przetwory),  szczypiorek,  rzodkiewka, kawa Inka na mleku 2%.
Kiwi - 340 kcal
Obiad:   Zupa pomidorowa na wywarze mięsno jarzynowym (seler) z makaronem nitki (pszenica, jaja) i zieloną pietruszką, zabielana (śmietana 12%).
Ryba panierowana (dorsz), ziemniaki, surówka kapusty kiszonej i marchwi, kompot wieloowocowy.
- 460 kcal

Podwieczorek:   Jogurt naturalny (mleko i jego przetwory) z truskawkami -własnej produkcji, pieczywo ryżowe. Woda mineralna z miętą i cytryną - 190 kcal

Przyprawy używane do przygotowania potraw: sól o obniżonej zawartości sodu, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, lubczyk, kminek, zioła prowansalskie, tymianek.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy.

*w jadłospisie zaznaczono składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
(Na podstawie rozporządzenia parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

 

 

     
ZŁOTA MYŚL
"Wychowanie dziecka, to nie miła zabawa, a zadanie, w które trzeba włożyć wysiłek bezsennych nocy, kapitał ciężkich przeżyć i wiele myśli ..."

Janusz Korczak  


Samorządowe Przedszkole Nr 87
"Lajkonik"
ul. Spółdzielców 7
30-682 Kraków

Tel: 12 655 -51-97
www.lajkonik87.pl



00089497

Mirosław Kuduk © 2013
  Proszę czekać...  
 
  Proszę czekać...  
 
    

 
 


 

   
Profesjonalny Hosting